Introductie

Wouter Swam
Wie ben ik?
Mijn naam is Wouter Swam, geboren op 10 juli 1987 in het Achterhoekse Winterswijk en opgegroeid in het naburige eveneens Achterhoekse Eibergen. Vanuit het ouderlijk huis trok ik voor mijn studie naar Deventer, waarna ik verhuisde naar Enschede. Inmiddels ben ik weer woonachtig in Home Sweet Eibergen. Met familie, vrienden en sportverenigingen in de buurt voel ik me in Eibergen helemaal thuis. Desondanks zal ik niet terugdeinzen voor verhuizing naar een andere woonplaats, om aldaar carrière te maken.

Wat doe ik?
Na het doorlopen van het Hoger Algemeen Vormend Onderwijs bij het Assink Lyceum te Eibergen en Haaksbergen, werd het tijd voor specialisatie. In eerste instantie wilde ik starten met de studie Ruimtelijke Ordening & Planologie bij Saxion Deventer. Toch heb ik destijds gekozen voor Vastgoed & Makelaardij bij Saxion Enschede. Binnen een half jaar hield ik het daar voor gezien. Vervolgens ben ik alsnog begonnen aan de studie Ruimtelijke Ordening & Planologie. In eerste instantie wilde ik naar Breda. In samenspraak met familie heb ik uiteindelijk toch voor een studieavontuur in Deventer gekozen. Tijdens mijn studie ontwikkelde ik diepgaande interesses in leefbaarheidskwesties. In groepsprojecten, tijdens stages en tijdens de minor Regie Stedelijke Vernieuwing heb ik me gestort op leefbaarheidsprojecten. Onderhand heb ik voor tal van organisaties aan verschillende leefbaarheidsprojecten gewerkt. Hierbij heb ik een visie ontwikkeld, waarbij ik van mening ben dat bewoners bepalen hoe leefbaar hun woonomgeving is.

Naast de diepgaande interesse in leefbaarheidskwesties ontwikkelde ik in de afgelopen jaren interesse voor het schrijven van artikelen. Deze ontwikkeling en het feit dat ik het werkveld wil laten zien waartoe ik in staat ben zijn de aanleiding geweest voor het opzetten van een blogverzameling.

Wat wil ik bereiken?
Allereerst hoop ik een vaste baan te vinden die past bij mijn interesses. Middels originaliteit in blogs probeer ik de perfecte baan te vinden. Daarnaast ben ik van plan een eigen onderneming te starten, waarbij ik graag bewoners van dienst wil zijn. Door demografische krimp – het aantal ouderen neemt toe, het aantal jongeren neemt af en het bevolkingsaantal daalt – komt de leefbaarheid in woongebieden onder druk te staan. Met name in (kleine) dorpen zullen de gevolgen van de krimp merkbaar zijn. Om leefbaarheid te behouden en/of te verbeteren is inbreng van bewoners nodig. Bewoners blijken behoefte te hebben aan bijeenkomsten, waar ze kenbaar kunnen maken wat hen dwarszit en wat ze wensen. Om overheidsinstanties zoals gemeenten en provincies te hulp te schieten, wil ik als onafhankelijk persoon hulp bieden bij bemiddeling, onderzoek en advies in bewonersparticipatie. Overleg met dorpsbelangenorganisaties, interactieve bewonersbijeenkomsten en workshops in de dorpen kunnen bijdragen aan activering en enthousiasme bij bewoners.

Graag bied ik hulp aan gemeenten, provincies, woningcorporaties, zorginstellingen, scholen, politie en overige belangrijke betrokken partijen om leefbaarheid in de dorpen te kunnen waarborgen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s