De kronieken van een matchday: #TWEpec

Toegegeven, clubliefde verdwijnt nimmer. Het mag wellicht overdreven klinken voor mensen die niets om voetbal geven, maar FC Twente dwaalt elke dag rond in je gedachten. Het is iets wat je overkomt en gelukkig is er geen remedie voor gevonden. Vroeger met het ingieten van de paplepel heb ik FC Twente-koorts opgelopen en gelukkig kom ik daar niet van af. Misschien valt het wel onder de noemer ‘mosterd na de maaltijd’, maar hier wil ik mijn pa nog graag voor bedanken! Hoogstwaarschijnlijk was ik anders ook wel een supporter van FC Twente geworden, maar de paplepel blijkt één van de betere marketinginstrumenten bij de werving van supporters. Als voetbalsupporter kijk je elke keer weer uit naar een matchday. Na een aantal werk- of schooldagen is het weer tijd voor de nodige dosis gezonde Twentse adrenaline. En laten we eerlijk zijn, deze adrenaline wakkert aan zodra het officieel matchday is!

Zaterdag 14 maart 2015 – 0:00 uur:
Het is weer zo ver: MATCHDAY! Groepsapps lijken weer even te ontploffen en voor mij is het tijd om Facebook ervan te laten doordringen dat onze trots deze dag weer mag aantreden. We gaan ook maar gewoon mee met de evolutie van het netwerken. Van “Goedemorgen meneer, is uw zoon ook thuis? Ik wil even vragen hoe laat hij naar Diekman gaat” naar “Ons FC Twente heeft je uitgenodigd voor het evenement “FC Twente – PEC Zwolle”. We hebben er mee te dealen, net als met het feit dat FC Twente hoogstwaarschijnlijk even een pas op de plaats moet maken. Geeft ook niet, want matchday blijft matchday en FC Twente blijft van ons!

Matchday: #TWEpec

12:00 uur:
Tijd om te verzamelen. Matchday heeft weer eens een dubbele betekenis, aangezien er vandaag weer een wedstrijd met het eigen team gespeeld wordt. Nog even snel de tas inpakken, met de gedachte al bij FC Twente – PEC Zwolle. Muntjes voor in het stadion mee, oplader voor de mobiele telefoon mee, seizoenskaart in de knip en ooh ja, voetbalschoenen en skendekkers zijn ook wel handig. We spelen misschien wel op kunstgras, dus ook de boots met kleine noppen gaan mee. “Hopelijk ben ik na de wedstrijd op tijd bij de bus”. Eerst maar even de kunstgrasweide in. Ook teamgenoten blijken deze dag mee te leven met de Twentesupporters. Het lijkt er zowaar op dat ook sympathisanten van andere eredivisieclubs ons de drie punten wel gunnen. Bij ons als Twentefans ontstaat onderhand weer het oergevoel van “Wij tegen iedereen”, maar een groot deel van “iedereen” blijkt ook met ons mee te leven. Het verandert verder niets aan de gedachtengang: “Het wordt tied veur dree punt’n in de tasse, verdomme!”

15:45 uur:
Einde wedstrijd, met opgeheven hoofd met 1-0 ten onder tegen de koploper, op naar de volgende wedstrijd van vandaag. DE wedstrijd! Douchen, omkleden en voort eem een pleer gas geem! 16:40 uur: Eenmaal gearriveerd op de plek van vertrek is een ieder al aan het bakkeleien over de mogelijke uitslag. De één heeft onwijs veel vertrouwen, terwijl de ander totaal niet weet wat hij of zij moet verwachten. Gezellig is het sowieso, wat niet geheel onbelangrijk is. De sfeer zit er goed in, boombox aan, stadionstem testen, proost!

17:45 uur:
De bussen arriveren nabij onze Grolsch Veste. Vanaf dit moment waait iedereen uit. De één gaat naar het supportershome bij Vak P of de Kantine aan de andere korte zijde, terwijl de ander er nog een poar wil neem’n bie de busse. Een ieder wenst elkaar succes. Knuffel d’r bie en goan! Nog eem langs de altijd-prijs-muur bie de snackwagen veur de Veste en de man in de spoortunnel verblijden door in te gaan op zijn: “Wedstrijdprogramma! 1 euro!”. Vervolgens schreeuwen we als reactie nog één keer “Twee keer vieftig cent mag ook!” en we sluiten het tafereel weer af met een handshake en een succeswens, want ook na de tunnel scheiden de wegen van supporters met wie je in de bus zat.
“Tot over drie punten hè!”

18:15 uur:
“Misschien brengt het geluk als ik niet meteen bier haal”, denk ik nog. Domme gedachte, want ik heb eigenlijk mietersveel zin in een goudgele rakker. In het stadion kom je de bekenden vanuit je eigen vak weer tegen en maak je her en der snel even een praatje. Vervolgens vlot naar boven, want de sfeeractie zal vast een mooi beeld opleveren, wat hoogstwaarschijnlijk niet snel van je netvlies verdwijnt. Althans, het zal zeer zeker blijven hangen. Snel graai ik de flyer achter mijn stoeltje weg, want FC Twente blijft van ons! You’ll Never Walk Alone pompt uit de stadionspeakers en de adrenaline is weer aanwezig. Let’s get ready to rumble!

FC Twente blijft van ons!

19:15 uur:
0-0 bij rust. Rap an noar de kantine onder de tribune. Poar neem’n!

19:30 uur:
Op naar het vak, biertje mee en hopen op het beste. Gedurende de wedstrijd lijkt het ondanks aardige kansen op een 0-0 af te stevenen. In de 77e minuut maakt Oe A Tapia aan deze verwachting een einde. Mokhtar versierde even daarvoor een hoekschop, die vervolgens door onze parel uit Peru in de verre hoek wordt binnengekopt. Een korte cursus “De Grolsch Veste in extase brengen” is aan Renato Tapia wel besteed. Vijf minuten later staat Youness Mokhtar wederom aan de basis van een Twentse treffer. Na het veroveren van de bal op de helft van PEC Zwolle krijgt hij het Twentse publiek op de banken. Een rush, een geplaatst schot, een redding van de puik keepende Warner Hahn en daar is ie weer hoor! Hakim Ziyech, de man die FC Twente in Tilburg met twee treffers een punt bezorgde, schoot hoogstpersoonlijk de aspiraties van PEC Zwolle voor deze avond aan diggelen met een enorme ontlading bij spelers en publiek als gevolg. Wat een weelde. Een gevoel waar je zo lang naar hunkerde, is dan eindelijk weer daar! Het oergevoel van ‘wij tegen iedereen’ wordt nog weer even aangewakkerd. Na het laatste fluitsignaal volgt een orkaan van geluid die grotendeels voortkomt uit opluchting. Ik heb alweer zin om de medesupporters in de bus te begroeten. Een leuke busreis zou het zeker worden. Ik kan verklappen; dat werd het ook! Mag ik dat zeggen? Ja, dat mag ik zeggen..

Epi, Jeuring, Theo..
Sanchez Torres, Nkufo..
Sander Boschker en Joop..
Wie goat weer noar huus!

Pyroparty Twentesupporters

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s