Vandaag ben ik 10.000 dagen oud geworden! Hoeveel dagen oud ben jij?

10.000 dagen oud

Mensen zijn altijd zo vrolijk en leven met je mee wanneer je jarig bent. Een jaar ouder, maar ook een dag ouder. En een week en een maand ouder. Is je verjaardag dan ook je vermaanddag? Ben je ook maandig als je jarig bent? Vandaag ben ik exact 10.000 dagen oud! Hoe weet ik dat? Ik heb het even berekend op http://datumcalculator.nl/verjaardag. Gewoon, omdat ik er even benieuwd naar was. Ik vier mijn 10.000e verdagdag en niemand is extra vrolijk of leeft met me mee. Waarom is alleen een verjaardag eigenlijk zo bijzonder?

Ik snap dat het lastig is om elke dag je verdagdag te vieren. Een taart met 10.000 kaarsjes zou ook ietwat overdreven zijn. Een dag na je verjaardag en vermaanddag weer “gewoon” je verdagdag vieren is ook een slopende bezigheid, lijkt me. Maarja, wie ben ik om dat te zeggen? Oh ja, ik ben die jongen die 10.000 dagen oud is, terwijl niemand het doorheeft. Eigenlijk is dat best een feestje waard, toch? Ik ga er vandaag in ieder geval nog even van genieten, zo tussen de dagelijkse rompslomp door.

Natuurlijk wens ik alle jarigen nog een fijne verjaardag en daarnaast alle “dagigen” uiteraard een fijne verdagdag! Als iedereen zich bedenkt dat elke dag zijn of haar verdagdag is, dan is elke dag een gezamenlijk feestje. Het leven is toch ook gewoon één groot feest?

Helau, Alaaf, Proost!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s